MERCURIAn 2.vuosikurssin opiskelijat suorittavat yrittäjyyden opintojaan yhteistyössä Helmi Liiketalousopiston ja Ravintolakoulu Perhon sekä Espanjan, Latvian ja Italian opiskelijoiden kanssa perustamassaan Street Food Pop up Culinary Caravan-ruokarekassa.
Culinary Caravan on the Move-hankkeen ensimmäinen workshop-viikko lähti käyntiin torstaina 15.12.2016, jolloin kansainvälinen projektiryhmä kokoontui Ravintolakoulu Perhossa. Päivät kuluivat niin ruokarekan ja myymälän suunnittelussa kuin eri koulujen opiskelijoiden tutustumisessa yhteisen ohjelman merkeissä. Torstaina ulkomaalaiset vieraat pääsivät myös tutustumaan MERCURIAn tiloihin, jossa järjestettiin tervetuliaisjuhlat.
Workshop-viikko huipentui Teurastamon joulumarkkinoilla 17.-18.12.2016, jossa opiskelijoiden suunnittelema pop-up ravintola ja myymälä Culinary Caravan sijaitsi. Ravintolana toimi Perhon ruokarekka, josta opiskelijat myivät streetfood tyyppisiä herkkuja Suomesta, Espanjasta, Latviasta ja Italiasta.
Tämän projektin myötä opiskelijat oppivat, mitä kilpailu oikeasti tarkoittaa miettiessään tuotetta, hintaa, sijaintia ja markkinointia. He myös oppivat samalla kulttuurien välistä kommunikaatiota sekä innostuvat positiivisten kokemusten kautta yrittäjyydestä.
Culinary Caravan jatkaa matkaansa toukokuussa Espanjaan. Erasmus+ Culinary Caravan pop up -hanke on CIMOn rahoittama yrittäjyyshanke.