Mercurian valmistujaiset keväällä 2018.
13.05.2020

Mitä Mercurian jälkeen?

Liiketoiminnan perustutkinto on hyvä pohja monelle alalle

Mercuriasta valmistutaan pääasiassa erilaisiin kaupan ja liike-elämän työtehtäviin. Mutta meiltä valmistuneet opiskelijat ovat suuntautuneet jatko-opintoihin hyvinkin erilaisiin oppilaitoksiin, ja sitä kautta saaneet uuden suunnan työelämään. Näin kävi myös vuonna 2013 valmistuneelle Iida Alestalolle. Muutaman työelämässä vietetyn vuoden jälkeen hän haki ja pääsi lukemaan oikeustiedettä Helsingin yliopistoon. Näin Iida itse kertoo opinnoistaan Mercuriassa, työelämästä ja hakeutumisesta jatko-opintoihin:

Miksi valitsit Mercurian?

Yläasteen loppupuolella varmistuin siitä, etten haluaisi käydä pelkästään lukiota. En kuitenkaan osannut päättää myöskään sitä, mikä olisi itselleni se kaikista parhain ammatti. Valitsinkin Mercurian juuri siitä syystä, että siellä oli tarjolla monipuolisia tutkintovaihtoehtoja, jotka mahdollistivat monipuoliset ura- ja koulutusmahdollisuudet tulevaisuudessa.

Milloin valmistuit Mercuriasta ja minkä tutkinnon suoritit?

Valmistuin Mercuriasta vuonna 2013. Suoritin kaksoistutkinnon asiakaspalvelun ja myynnin koulutusohjelmassa. Omana opiskeluaikanani koulutusohjelmia oli tämän lisäksi kaksi (kansainväliseen kauppaan ja kirjanpitoon suuntautuvat koulutusohjelmat). Omalta osaltani asiakaspalvelun ja myynnin koulutusohjelma oli oikea vaihtoehto, sillä olin kiinnostunut varsinkin myymäläsomistusten tekemisestä sekä muutoinkin kaupallisesta perusosaamisesta.

Missä työskentelit opintojesi aikana?

Pääsin opintojen aikana työharjoittelun kautta töihin Helsingin keskustan Sokokselle, jossa työskentelin opintojeni aikana. Työharjoittelu avaa erinomaisia uramahdollisuuksia ja sainkin opintojen jälkeen vakituisen työpaikan Sokokselta. Työharjoittelupaikan kautta pääsin verkostoitumaan myös siten, että pääsin suorittamaan toista työharjoittelua Vero Modaan, jossa tein pelkästään tavaroiden esillepanoa ja somistusta, josta olin tuohon aikaan erityisen kiinnostunut.

Mitä opiskelet tai missä olet töissä nyt?

Valmistuttuani vietin muutaman vuoden töiden parissa ja pidin välivuosia opiskelusta. Nykyään opiskelen kolmatta vuotta Helsingin yliopiston oikeustieteellisessä tiedekunnassa. Olen opiskelujeni aikana työskennellyt kahdessa eri asianajotoimistossa asianajoassistenttina ja avustavana lakimiehenä. Ensimmäisen paikan sopimusoikeuteen erikoistuvassa asianajotoimistossa sain 2. opiskeluvuoden alussa ja työskentelin siellä opintojen ohella kevääseen 2020 asti. Nykyisin olen töissä rikosoikeuteen erikoistuvassa asianajotoimistossa.

Mitä tulevaisuuden suunnitelmia sinulla on?

Tulevaisuuden suunnitelmat ovat kohdallani vielä täysin auki. Tällä hetkellä tavoitteeni on keskittyä opiskeluun ja valmistua oikeustieteen maisteriksi mahdollisesti vuonna 2021. Annan elämän viedä ja johdattaa minut valitsemalleen uralle. Oikeustieteellinen koulutus on siinä mielessä samanlainen kuin merkonomin – uramahdollisuudet ovat hyvin monipuolisia.

Jotain hyvää Mercuriasta ja opiskeluajoista siellä

Tähän kysymykseen on helppo vastata. Ehdottomasti ikimuistoisin kokemus Mercuriasta oli mahdollisuus päästä osallistumaan Taitaja-kilpailuun. Kokemus oli huikea ja itse kilpailuun valmistautuminen ja harjoittelu koululla ja työpaikalla olivat opettavaisia ja toivat mukavaa vaihtelua opintoihin. Tämän lisäksi mahdollisuudet osallistua koulun toimintaan ja viihtyvyyteen olivat erittäin hyvät. Olin itse mukana esimerkiksi koulun markkinointitiimissä ja pääsin myös tekemään koulun tiloihin erilaisia esillepanoja. Muutoinkin käytännönläheinen opetus ja se, että opiskelijat pääsevät oikeasti ideoimaan ja toteuttamaan erilaisia projekteja, tekevät opiskelusta monipuolista ja innostavaa. Opettajien ja opiskelijoiden välillä oli myös hyvä yhteishenki, joka on jatkunut ainakin omalta osaltani vielä tähän päivään saakka, vaikka valmistumisestani onkin jo seitsemän vuotta.

Mercuria myös ohjasi ja auttoi työharjoittelupaikkojen saamisessa ja oli tiiviisti mukana harjoittelujaksoilla. Opiskelu Mercuriassa on tuonut minulle hyötyjä ja etua myös yliopistoelämässä ja työnhaussa. Monet työnantajat arvostavat sitä, että hakijalla on ammatillista kokemusta ja käytännön taitoa pelkän akateemisen osaamisen lisäksi!